Karakteristikat e operacionit të zgjerimit të penisit

Pasi provojnë të gjitha metodat, nga pilulat dhe kremrat deri tek NUP ekstrem, meshkujt, të pakënaqur me madhësinë e organeve gjenitale, vendosin që operacioni për zmadhimin e penisit është e vetmja rrugëdalje e mundshme.

Ne do të shqyrtojmë të gjitha llojet e ndërhyrjeve kirurgjikale në sferën intime mashkullore, do të zbulojmë çmimet dhe klinikat e përafërta në të cilat kryhen operacione të tilla.

kirurgji për zgjerimin e penisit

Burrat ndahen në disa kategori:

 • të ketë një madhësi mesatare që i përshtatet plotësisht atij dhe partnerit të tij;
 • ka një madhësi normale të mesme ose të madhe, por do të donte të kishte edhe më shumë;
 • ka një penis të vogël dhe dëshiron ta zmadhojë atë (kujtojmë se kufiri i poshtëm i normës për gjatësinë e një penisi në ereksion është 7 cm);
 • ka pasoja të lëndimit ose sëmundjes së penisit.

Zgjerimi i penisit me operacion kryhet si për arsye mjekësore ashtu edhe për qëllime të korrigjimit kozmetik të pamjes.

Indikacionet

Për një operacion për zmadhimin e penisit nuk mjafton një dëshirë e një mashkulli. Është e nevojshme t'i nënshtrohet një ekzaminimi nga një urolog ose androlog, në kuadrin e të cilit jepet një vendim për madhësinë dhe formën e penisit.

Një anomali e lidhur me gjatësinë e pamjaftueshme të organit quhet mikropenis. Ndodh si pasojë e mungesës së hormoneve të hipofizës. Gjatë vlerësimit të parametrave të penisit, merren parasysh dimensionet e tij në gjendje të ngritur.

Indikacione të tjera përfshijnë:

 • patologjitë kongjenitale të strukturës së penisit;
 • mosfunksionim që u shfaq në sfondin e fibrozës së ndërlikuar;
 • lëndimi i organeve;
 • gjatësia e penisit në ereksion më pak se 12 cm;
 • pamundësia për të bërë seks;
 • Sëmundja Peyronie ose lakimi patologjik i penisit.

Paragjykimet mashkullore: arsyet kryesore të pakënaqësisë me madhësinë e tyre

Dëshira për të përmirësuar parametrat e penisit në 90% shoqërohet me pakënaqësi në sferën intime. Për shembull, nëse një burri iu tha se madhësia e penisit përcakton drejtpërdrejt qëndrueshmërinë e tij seksuale. Për të përmirësuar parametrat e penisit nxitet një krahasim i rregullt i organit ose pakënaqësia e partnerit me intimitetin me të. Për më tepër, një grua e lidh faktorin e dytë me madhësinë në miniaturë të penisit të një mashkulli, që nuk është gjithmonë arsyeja e cilësisë së ulët të jetës seksuale.

Në vendin tonë, një numër i madh i meshkujve nuk janë të kënaqur me madhësinë e penisit, ju them si mjek. Kjo është një çështje delikate për të cilën nuk është zakon të flitet hapur, por ankesa të tilla ndeshem vazhdimisht.

Në përgjithësi, ka pasur prej kohësh ushtrime të ndryshme për zgjerimin e penisit, por, mjerisht, ato kërkojnë një kohë kolosale dhe, çuditërisht, nuk funksionojnë. Ekziston edhe një zgjidhje më radikale - ndërhyrja kirurgjikale, por operacionet kushtojnë shumë para dhe jo të gjithë do të guxojnë të ndërmarrin një hap të tillë.

proteza penile për zmadhimin e penisit

proteza penile

Rezultati i operacionit të zgjerimit të penisit me protezë varet nga lloji i implantit që është përdorur. Zgjatja e penisit në këtë mënyrë konsiderohet e vështirë.

Protezat e ngurta përdoren rrallë. Më shpesh, futen implante të fryrë ose plastike. Operacioni kryhet nën anestezi të përgjithshme. Proteza futet përmes një prerjeje në zonën e trupave sfungjerë.

Metodat e zmadhimit të penisit

Implantet janë bërë nga materiale të ndryshme, por gjithmonë hipoalergjike.

Ky lloj operacioni kryhet vetëm për arsye mjekësore, kur moszhvillimi i penisit shoqërohet me mosfunksionim seksual. Sa kushton një operacion i tillë i zgjerimit të penisit varet nga materiali i përdorur, kompleksiteti i patologjisë dhe faktorë të tjerë. Faloproteza nuk është e disponueshme për të gjithë.

Kundërindikimet për kirurgji

Specialisti nuk e rrit organin riprodhues në mënyrë invazive nëse pacienti ka:

 1. Koagulimi i ulët i gjakut.
 2. Proceset onkologjike në sistemin urogjenital.
 3. Mosfunksionimi i zemrës.
 4. Alergji ndaj të gjitha substancave që duhen përdorur për anestezi.
 5. Astma bronkiale.
 6. Diabeti.

Kundërindikimet shtesë - prania e çrregullimeve të rënda mendore (skizofreni, epilepsi); tendenca për të zhvilluar plagë koloidale; proceset purulente në zonën e ijeve.

Ligamentotomia

Kirurgjia fillon me futjen e një anestezi. Një ligamentotomi kryhet duke përdorur anestezi të përgjithshme ose anestezi kurrizore. Hapi tjetër është kryqëzimi dhe pezullimi i ligamentit të penisit, i cili mban organin, ndërkohë që ndodhet thellë në legen.

Procesi i zmadhimit të penisit kryhet duke liruar pjesën e brendshme të këtij ligamenti. Pasi ekspozohet pjesa e fshehur e penisit, plaga qepet.

Efekti i dëshiruar i rritjes arrihet jo menjëherë, por pas njëfarë kohe. Ai lehtësohet nga klasa që përfshijnë përdorimin e një zgjatuesi gjatë periudhës së rehabilitimit.

Këshilla e mjekut për zmadhimin e penisit

Metodat ekzistuese

Ka shumë metoda të zmadhimit të penisit, por shumica e tyre janë opsione jo kirurgjikale.

Metodat e zmadhimit të penisit pa kirurgji

Operacionet ndahen sipas drejtimeve: zgjatim ose trashje.

Kirurgji për zgjatjen e penisit:

 • Ligamentotomia;
 • Faloprostetikë.

Dhe grupi i operacioneve për trashjen e penisit përfshin:

 • Lipofilling;
 • Futja e materialeve polimerike;
 • transplanti i muskujve;
 • Injeksione të acidit hialuronik.
rezultat i zmadhimit të penisit

Lipofilling

Operacioni fillon me vendosjen e pacientit nën anestezi të përgjithshme. Fillimisht, biomateriali merret nga zona ku është më shumë. Më pas kryhet procesi i pastrimit të materialit të përftuar. Hapi tjetër është futja e tij në organet gjenitale duke përdorur një gjilpërë të veçantë.

Vendet e injektimit dezinfektohen me kujdes me një antiseptik. Një salcë sterile aplikohet në organet gjenitale. Në total, procedura zgjat jo më shumë se një orë.

Avantazhi kryesor i lipofilling është përdorimi i biomaterialit tuaj. Përdorimi i implanteve artificiale mund të provokojë një reaksion alergjik ndaj materialeve të huaja.

Lista e klinikave ku mund të rrisni penisin tuaj

Në kryeqytet

Në kryeqytetmjaft tëinstitucionet mjekësore ku kryhet zmadhimi i penisit. Vlen të zgjidhni bazuar në vlerësimet e pacientëve. Nuk ka nevojë të zgjidhni klinika shumë të lira, mos harroni se operacioni për zgjerimin e penisit është i shtrenjtë.

Në rajone

Si kryhet operacioni për zmadhimin e penisit

Në rajone, operacioni nuk mori shpërndarje. Mjekët kompetentë po zhvendosen në "qytetet e mundësive". Prandaj, rritja e anëtarëve është një rast për të vizituar vendet turistike të një prej kryeqyteteve.

Pas zgjedhjes së opsionit të duhur, burrat me qetësi vazhdojnë të kërkojnë një institucion mjekësor.Ata udhëhiqen jo vetëm nga çmimi, por shikojnë vlerësimet për organizatën dhe specialistin që po kontaktojnë.

Operacioni nuk është gjithmonë metoda e përshtatshme,përdorni atë si mjetin e fundit!Nëse penisi juaj është më shumë se 8 cm, ju rekomandojmë të konsideroni opsionet për shtrirjen e indeve të organit:

 • Zgjatues ose barelë;
 • Pezullimi i ngarkesave;
 • Ushtrime ose jelqing;
 • Masazh;
 • Pompa vakum.

Për rezultatNe rekomandojmë kombinimin e metodave të mësipërme me përdorimin e pomadave, kremrave, xhelit ose sprajve dhe si suplement, përdorni produkte dhe barishte për rritjen e penisit.

Injeksione të acidit hialuronik

injeksione për zgjerimin e penisit

Acidi hialuronik është bërë i përhapur jo vetëm në kozmetologji, por edhe në kirurgjinë plastike. Procedura është e shpejtë dhe pa probleme. Acidi hialuronik injektohet në penis. Mesatarisht, efekti vazhdon gjatë gjithë vitit.

Injeksionet bëhen vetëm nga një specialist, nuk mund të vetë-mjekoni!

Me cilin mjek duhet të kontaktoj?

Nëse një vendim i tillë si zmadhimi i penisit me ndihmën e një operacioni është i qëllimshëm, i fituar me vështirësi dhe nuk ka kthim prapa, pacientinë klinikën e kirurgjisë plastike.

Klinika për zgjerimin e penisit

Në klinikat e mëdha ka një departament të kirurgjisë estetike ose kirurgjisë plastike intime. Së pari ju duhet të takoheni me një mjek, të bëni një konsultë paraprake.

Nëse mjeku i konsideron bindëse argumentet tuaja, ai do t'i referohetekzaminimi dhe testimi, për të cilat i njëjti nga rruga do të duhet të paguajë.

Analizat që duhen bërë (janë mjaft të tilla, ndaj merrni kohën tuaj të lirë për t'i kaluar të gjitha):

 • analiza e përgjithshme e gjakut;
 • testi i koagulimit të gjakut;
 • analiza e përgjithshme e urinës;
 • analiza për grupin e gjakut dhe faktorin Rh;
 • testimi për infeksion HIV, hepatit B dhe C;
 • test gjaku për RW;
 • EKG.

Përveç kirurgut, do t'ju duhetkonsultohuni meurolog dhe androlog.

Pas marrjes së rezultateve të ekzaminimit, kirurgu plastik bënpërfundimipër mungesën ose praninë e kundërindikacioneve. Dhe vetëm atëherë bëhet zmadhimi plastik i penisit apo jo.

Faza e përgatitjes

Para operacionit, kërkohet të kaloni nëpër procedura përgatitore. Ato ndihmojnë për të shmangur reagimet negative të trupit dhe për të zgjedhur metodën më të përshtatshme të ndërhyrjes.

Faza e përgatitjes përfshin procedurat e mëposhtme diagnostikuese:

 • ultratinguj doppler;
 • test i përgjithshëm klinik i gjakut;
 • një studim që zbulon infeksionet seksuale;
 • kimia e gjakut;
 • EKG;
 • ekzaminim nga specialistë të një profili të ngushtë.

Gjithashtu, po kryhen studime për të përjashtuar mundësinë e zhvillimit të një reaksioni alergjik ndaj anestetikëve dhe materialeve të implantuara nën lëkurë. Ato do të ndihmojnë për të shmangur komplikimet e paparashikuara gjatë operacionit.

2 ditë para datës së caktuar, një burrë duhet të kufizojë marrjen e lëngjeve. Rekomandohet gjithashtu të ndaloni pirjen e duhanit dhe pijet alkoolike.

Periudha e rehabilitimit: këshilla e mjekut

Për riparimin e indeve pas operacionit, është kundërindikuar:

 • Ngritja e peshave (kjo mund të shkaktojë gjakderdhje, divergjencë të qepjeve).
 • Merrni alkool, duhan (dehja e trupit pas anestezisë shkakton komplikime të shumta).
 • Hani ushqim të rëndë. Ushqimi duhet të jetë i lehtë në mënyrë që të mos mbingarkojë zorrët, pasi kapsllëku do të rrisë dhimbjen në plagë.
 • Supercool. Pas operacionit, imuniteti zvogëlohet. Prandaj, ekspozimi ndaj rrymave dhe temperaturave të ulëta mund të çojë në sëmundje.

Menjëherë pas operacionit, një kateter futet në uretrën e pacientit (përmes së cilës ndodh urinimi). Gjatë qëndrimit të pacientit në repart, kujdesi për të (larje, trajtim antiseptik) sigurohet nga personeli. Në momentin e daljes nga klinika hiqet kateteri uretral dhe burri urinon vetë. Në shtëpi, pacienti duhet të kryejë higjienë intime pas çdo vizite në tualet. Kjo do të shmangë infeksionin e organit të operuar.

Periudha postoperative

Pas ligamentotomisë, pacienti qëndron në spital për një ditë. Detyra e mjekut është të shpjegojë se si të përdoret zgjeruesi, i cili ndihmon në rritjen e parametrave të penisit. Pajisja përdoret 2 orë në ditë. Në të ardhmen, koha e veshjes rritet.

Në periudhën pas operacionit, është e nevojshme të merren antibiotikë dhe qetësues. Për të përshpejtuar shkallën e shërimit të qepjeve, aktiviteti fizik dhe marrëdhëniet seksuale duhet të përjashtohen.

Zakonisht duhen deri në 3 javë për një rikuperim të plotë të organit. Është gjithashtu e nevojshme të sigurohet pastërtia e organeve gjenitale. Është e rëndësishme të shmangni veshjen e të brendshmeve të ngushta. Shtrydhja e penisit kontribuon në divergjencën e qepjeve.

Fazat e operacionit për zgjerimin e penisit

Avantazhi i padyshimtë i operacionit është rezultati afatgjatë - fjalë për fjalë deri në fund të jetës, ndërsa terapia kërkon përsëritje të vazhdueshme të kursit të trajtimit, dhe rezultatet e ndërhyrjes kirurgjikale bëhen më pak mbresëlënëse me kalimin e kohës.

Duke qenë se proteza e penisit është e vështirë për t'u kryer, periudha pas operacionit është më e gjatë. Pacienti është në shtrat për 2 ditë pas operacionit. Më pas lejohen shëtitjet e shkurtra, lëvizjet e pavarura nëpër spital.

Pas 10 ditësh, aktiviteti fizik rritet. Kohëzgjatja totale e periudhës së rehabilitimit është 1 muaj.

rehabilitimi pas operacionit

Rimëkëmbja

Periudha më e gjatë e rikuperimit vërehet pas falloplastikës. Qëndrimi në spital është deri në 2 javë. Për 2 muajaktivitet fizik i kufizuar, aktivitet seksual. Kjo vlen edhe për lipofillimin. Ndërhyrjet e mbetura lejojnë aktivitetin seksual pas 2 javësh.

 • Injeksione të acidit hialuronik - akses i kufizuar në sauna dhe banja të nxehta.
 • Ligamentotomia kërkon veshjen e një zgjatuesi.
 • Dhimbja e moderuar lehtësohet duke marrë ilaçe anti-inflamatore jo-steroide.

Komplikimet e mundshme

Çdo lloj operacioni përfshin rreziqe të caktuara. Operacioni mund të çojë në zhvillimin e komplikimeve.

Këto përfshijnë sa vijon:

 • formimi i mbresë;
 • nekroza e indeve;
 • gjakderdhje në zonën e qepjes;
 • trombozë;
 • mosfunksionim erektil;
 • rritja e temperaturës së trupit;
 • çrregullime nervore për shkak të përvojave;
 • infeksion në plagë;
 • ulje e ndjeshmërisë së penisit.

Funksionimi i duhur siguron mungesën e plagëve dhe plagëve në organet gjenitale. Funksioni erektil në këtë rast nuk është i shtypur. Vështirësitë lindin nëse operacioni është kryer keq.

Indikacionet për kirurgji për zgjerimin e penisit

Ekspertët identifikojnë indikacionet e mëposhtme për zgjerimin e penisit:

 1. Sindroma e mikropenisit.
 2. Lakimi i organit riprodhues.
 3. Dëshira për të përmirësuar performancën tuaj seksuale.
 4. Nevoja për të rritur vetëbesimin (nëse, për shkak të madhësisë së vogël të penisit, një mashkull nuk mund të kënaqë partneren e tij).

Nëse organi gjenital është deformuar për shkak të lëndimeve, zmadhimi i tij kirurgjik do të jetë në gjendje të heqë qafe këtë problem. Gjithashtu, operacioni është i përshtatshëm për meshkujt, penisi i të cilëve karakterizohet nga madhësia e vogël për shkak të problemeve hormonale, diabetit.

Kundërindikimet për zgjerimin e penisit

Bej kujdes! Shumica e ushtrimeve për zmadhimin e penisit janë të rrezikshme për meshkujt. llojet e ndryshme të ndrydhjeve kanë një efekt jashtëzakonisht negativ në fuqinë.

Nëse nuk doni të pini pilula gjatë gjithë jetës tuaj, atëherë nuk rekomandohet të bëni ushtrime për shtrirjen e penisit, përveç kësaj, ekziston një metodë absolutisht e sigurt dhe efektive për të rritur dinjitetin mashkullor - ky është një xhel special për ngrohjen. Ilaçi ju lejon të arrini një rritje të penisit deri në 7 cm në gjatësi në një mënyrë natyrale dhe më e rëndësishmja e sigurt në kohën më të shkurtër të mundshme.

Sa kushton operacioni

Sa kushton operacioni për zgjerimin e penisit, mund ta zbuloni në institucionin mjekësor të zgjedhur. Politika e çmimeve varet nga prestigji i klinikës dhe kualifikimet e kirurgëve. Lloji i operacionit është gjithashtu i rëndësishëm.

Operacioni kryhet jo vetëm në klinika private, por edhe në institucionet mjekësore publike.

Sa inç mund ta zmadhoni penisin tuaj

Si të zgjidhni një klinikë për kirurgji?

Kriteri më i rëndësishëm për zgjedhjen e një klinike është kualifikimi i kirurgut.

si të zgjidhni një klinikë për kirurgji

Para së gjithash, kur zgjedhin një klinikë për kirurgji plastike, i kushtojnë rëndësi kualifikimeve të kirurgut, por po aq të rëndësishme janë kushtet dhe vetë ambienti. Pa pajisje të mira mjekësore, është pothuajse e pamundur të arrihet një rezultat ideal, qoftë edhe me përvojë dhe aftësi profesionale. Gjithashtu, zgjedhja e klinikës ndikohet nga disponueshmëria e pajisjeve të reanimacionit.

Kriteret kryesore që duhen marrë parasysh

Është e detyrueshme pajisja me leje për veprimtari dhe licencë. Në dokumente thuhet:

 • Emri i klinikës.
 • Adresa ligjore.
 • Gjendja e objektit mjekësor.
 • nivel shtetërorAkreditimet.
 • Nënshkrimi dhe vula shtetërore.

Suksesi i operacionit varet kryesisht nga pajisjet teknike. Pasi të keni zbuluar se çfarë lloj pajisje ka klinika, është e rëndësishme të mos harroni të sqaroni disponueshmërinë e pajisjeve të ringjalljes për kujdesin urgjent.

Një atmosferë miqësore është e rëndësishme në klinikë. Është e rëndësishme që pacienti të ndihet intuitivisht rehat në të. Një ekip specialistësh duhet të frymëzojë besim në koherencën e punës së tyre.

Ekzaminimi para procedurës dhe vëzhgimi pas operacionit kryhen drejtpërdrejt nga stafi i klinikës.

Në marrëveshjen e hartuar ndërmjet klinikës dhe pacientit duhet të përcaktohen detyrimet e të dyja palëve dhe masa e përgjegjësisë për veprimet e ndërmarra.

Do të ishte mirë të dëgjohej mendimi i njerëzve që përdornin shërbimet e klinikës. Zbuloni se si shkoi ligamentotomia e tyre. Reagimet e pacientëve shpesh luajnë një rol vendimtar.

Nëse të paktën një nga pikat është në dyshim, ia vlen të kërkoni një klinikë tjetër me një reputacion më të besueshëm.

Metodat alternative të zgjatjes

Ligamentotomia nuk është metoda e vetme kirurgjikale për zgjatjen e penisit. Ka edhe mënyra alternative.

V-Y plastike

Thelbi i operacionit është krijimi i një defekti shtrëngues të lëkurës në rajonin pubik (mbi rrënjën e penisit). Fillimisht bëhet një prerje në formë V, e cila qepet në Y. Gjatë operacionit disekohen ligamentet në formë hobe dhe mbështetëse. Si rezultat, penisi vizualisht bëhet më i madh për shkak të ngritjes mbi skrotum.

Komplikime të mundshme në formën e mbytjes, formimit të plagëve të ashpra dhe palosjeve. Për më tepër, kjo e fundit mund të shfaqet në afat të gjatë.

Metoda Perovic

Metoda ka marrë emrin e profesorit Sava V. Perovic i cili e ka zhvilluar atë. Gjatë operacionit, penisi ndahet fjalë për fjalë në pjesë: koka është prerë nga trashësia e trupave shpellorë, indi sfungjer dhe mobilizohet tufa neurovaskulare. Më pas, grimcat e kërcit ose materialeve sintetike futen në hapësirën e formuar midis kokës dhe trupave porozë.Si rezultat i shtrirjes së nervave dhe trupit sfungjer, gjatësia e penisit rritet me 2, 5-5 cm.

Në lidhje me komplikimet, formimi i indit mbresë është më pas i mundur, lëvizshmëri shumë e lartë e kokës (granuloptosis). Kërci i implantuar gradualisht do të shpërndahet, kështu që rezultati fillestar do të përkeqësohet. Implantet sintetike mund të refuzohen.

Operacioni Shchepleva

Thelbi i operacionit është futja e implanteve me një gjatësi më të madhe në trupat kavernoz sesa lejon albuginea. Për shtrirje, mbi të bëhen disa prerje.Me protezat konvencionale të penisit sigurohet vetëm ngurtësia e penisit dhe gjatë operacionit Shcheplev zgjatet me rreth 2 cm.. Implantet vendosen përmes një prerjeje rrethore 10 mm nga brazda koronale.

Për instalim përdoren proteza me gjatësi më të madhe, por me diametër më të vogël. Kështu, sipërfaqja e tyre është e mbuluar me inde shpellore, gjë që përshpejton ndjeshëm shërimin.

Transplantimi i muskujve mikrokirurgjik

Me këtë qasje, specialisti merr inde nga muskujt e shpinës ose nga sqetulla e pacientit, pas së cilës i vendos ato në organin gjenital dhe më pas rikthen funksionimin normal të mbaresave nervore. Kjo është një metodë komplekse, e cila karakterizohet me kosto të lartë, por si rezultat i punës kompetente, është e mundur të merret një organ i zmadhuar dhe i ndjeshëm ndaj stimulimit.

Implantimi i implanteve silikoni

Kirurgjia e zgjerimit të penisit duke përdorur implante silikoni hipoallergjike është një tjetër qasje efektive dhe e sigurt. Në këtë rast përdoren materiale me formë anatomike korrekte, të cilat formojnë një organ seksual të bukur me ndjeshmëri të mjaftueshme. Për të shmangur refuzimin, rekomandohet të zgjidhni implante nga prodhues të njohur, të ndiqni udhëzimet e mjekut gjatë procesit të rikuperimit.

Çfarë ndodh gjatë operacionit?

Një burrë që ka vendosur të modifikojë zonën e tij më intime shkon dhe cakton një takim në klinikën përkatëse, rregullon zonën e tij intime. Lexoni më shumë rreth rruajtjes së zonës tuaj intime këtu.

Gjëja e parë që i intereson është se sa më shumë do të bëhet penisi i tij. Në këtë rast, mjekët thonë semund të shtrihet deri në 5 cm.. Pyetja e dytë më popullore është nëse do të bëhet më e gjerë. Vlera e burrërisë së re, të modifikuar do të varet nga lloji i operacionit që është kryer.

Si është procedura në penis

Nëse mjeku juaj është një kirurg gjenital me përvojë dhe i licencuar, faza kryesore do të zgjasë jo më shumë se 30-35 minuta.

Hapat e operacionit për zgjerimin e penisit

Duket kështu:

 • pacienti vendoset nën anestezi të përgjithshme;
 • e gjithë zona gjenitale, në të njëjtën kohë stomaku, këmbët dezinfektohen bujarisht me jod;
 • mjeku e zhyt me gjakftohtësi bisturinë në karin;
 • prerja bëhet në skrotum, pikërisht përgjatë vijës së errët - qepjes mesatare natyrale. Nëse e përdredhni falusin, do ta shihni me sy të lirë. Nga rruga, pas shërimit, mbresë maskohet përgjatë vijës dhe bëhet e padukshme edhe pas ekzaminimit më të afërt;
 • trupat kavernoz lëvizin anash, kështu që mjeku gjen një rrugëdalje për në periosteum. Një ligament është vendosur në këtë vend, duke ngjitur falusin me kockën pubike. Kripa është se rreth një e treta e gjatësisë aktuale qëndron këtu. Këto zorrë nxirren jashtë;
 • mjeku vlerëson sa i gjatë është penisi, duke u fokusuar në shenjën. Nëse gjithçka është në rregull, prerja qepet. Mesatarisht, gjatësia rritet me 3 cm.

Gjatësia e penisit pas operacionit në gjendje të qetë do të mbetet e pandryshuar. Mos prisni që gjithçka të jetë mbresëlënëse.Do ta shihni të gjithë efektin në ereksion.. Fajin e ka palltoja e bardhë. Ai mbulon trupin, i mbushur me gjak kur ngacmohet.

Rreziku i mundshëm dhe efektet anësore

Komplikimet potenciale të mundshme të ndërhyrjeve kirurgjikale:

 • Gjakderdhje. Pasoja e dëmtimit të anijeve të mëdha (nëse simptoma u shfaq gjatë operacionit) ose ngritjes së rëndë (nëse u shfaq gjatë periudhës së rikuperimit).
 • Dëmtimi i nervit gjatë diseksionit të indeve.
 • Formimi i një mbresë të madhe (për shkak të karakteristikave individuale të lëkurës ose punës së ngathët të kirurgut).
 • Hematoma (hemorragji me ashpërsi të ndryshme).
 • Inflamacion i plagës kirurgjikale (për shkak të hyrjes së mikroflorës patogjene në të).

Rreziku i lidhur me zgjerimin e pasuksesshëm të penisit kirurgjik është impotenca, disfunksioni erektil.

komplikimet pas operacionit

Kjo është e rrezikshme?

Në fakt, çdo ndërhyrje kirurgjikale në trupin e njeriut sjell disa rreziqe dhe rreziqe. E njëjta gjë mund të thuhet edhe për kirurgjinë e zmadhimit të penisit, e cila mund të çojë në komplikime. Së pari, një mashkulli mund të mos e pëlqejë pamjen estetike të penisit pas ndërhyrjes. Së dyti, operacione të tilla mund të shkaktojnë një sërë komplikimesh, për shembull:

 • hematoma dhe gjakderdhje;
 • ethe;
 • plagët dhe pamja jo estetike;
 • infeksion përmes plagëve të hapura;
 • paaftësia seksuale e përkohshme, e gjatë ose e plotë e një burri;
 • çrregullime psiko-emocionale dhe trauma;
 • nekroza ose resorbimi i indeve;
 • ndjeshmëri e ulët e penisit ose mungesë e tij;
 • mpiksje gjaku në penis;
 • kënd i pazakontë gjatë ereksionit.

Para fillimit të operacionit, specialisti është i detyruar të njohë pacientin me rreziqet e komplikimeve të tilla, duke paralajmëruar paraprakisht burrin. Vetëm pas kësaj është e mundur të vlerësohet se sa i përshtatshëm është operacioni.

Çmimet për operacionin

sa kushton operacioni për zmadhimin e penisit

Kostoja e zgjerimit të penisit nuk ka kufij të qartë. Kjo për faktin se kirurgjia plastike ndryshon parametrat e trashësisë dhe gjatësisë ose vepron në mënyrë komplekse. Çmimet për procedurat ndryshojnë. Varet nga:

 • Kompleksiteti teknik për kirurgun;
 • politikat e klinikës;
 • Vëllimi i punës së një specialisti;
 • Materiale shtesë (implante, proteza).
 • Konsultimi i kirurgut
 • Liposuksion i një zone (zona pubike)
 • Faloplastika

Pas analizimit të çmimeve, mund të konkludojmë se zmadhimi më i shtrenjtë i penisit është operacioni në klinikat e qyteteve të mëdha të vendit tonë. Në klinikat plastike të rajoneve është e mundur rritja e penisit (operacioni ligamentotomi dhe lipofillimi), lloje të tjera nuk kryhen.

E rëndësishme: përpara se të zgjidhni një teknologji të veçantë, sigurohuni që të konsultoheni me një mjek dhe të kaloni një diagnozë gjithëpërfshirëse.