Kirurgjia e zmadhimit të penisit: llojet, efektiviteti i ndërhyrjes

kirurgji për zmadhimin e penisit

Absolutisht çdo njeri mund të rrisë madhësinë e penisit me ndihmën e operacionit. Sidoqoftë, ndërhyrja kirurgjikale mund të shoqërohet me pasoja negative. Ndonjëherë edhe procedura më e besueshme për rritjen e gjatësisë ose trashësisë së një organi mashkullor mund të rezultojë në një surprizë të pakëndshme. Toshtë e mundur të zgjerohet penisi pa operacion. Në ditët e sotme, ka shumë teknika të provuara, por nëse aplikimi i tyre nuk sjell rezultate të prekshme, ndërhyrja kirurgjikale vjen në shpëtim.

Cilat janë operacionet e zmadhimit të penisit?

instrumente të kirurgjisë për zmadhimin e penisit

Ndërhyrja kirurgjikale përdoret si për të rritur gjatësinë e penisit ashtu edhe për të rritur trashësinë e tij. Në rastin e parë, kryhet një ligamentotomi (kalimi i ligamentit pezullues të falusit), i cili konsiderohet operacioni më i zakonshëm në botë. Pas kryerjes së manipulimeve kirurgjikale, burri është duke pritur për një kurs të gjatë rehabilitimi. Ai konsiston në faktin se deri në gjashtë muaj, rezultati i marrë i zgjatjes së organit gjenital duhet të fiksohet duke veshur një zgjatues.

Sa i përket zmadhimit të penisit në diametër, lipofilling përdoret ndër metodat e zakonshme. Trashja ndodh duke injektuar ind dhjamor nën lëkurën e penisit. Fatkeqësisht, kjo procedurë është jetëshkurtër. Si rregull, në vitin e parë pas ndërhyrjes kirurgjikale, rreth gjysma e indit dhjamor të injektuar absorbohet. Një metodë e tillë plastike minimizon rreziqet e reaksioneve alergjike, por nuk përjashton zhvillimin e proceseve inflamatore me komplikime të mëvonshme.

Transplantimi i indeve të muskujve. Ndryshe nga lipofilling, një operacion i tillë për të rritur trashësinë e penisit ruan rezultatin për një kohë të gjatë. Sidoqoftë, ne po flasim për transplantin mikrosurgjik, i cili shpjegohet me nivelin e kompleksitetit të ndërhyrjes. Përdorimi i një përplasjeje të muskujve minimizon rreziqet e refuzimit të materialit natyror, i cili implantohet duke ruajtur procesin e furnizimit me gjak.

Një mënyrë tjetër kirurgjikale për të zmadhuar penisin është falloprostetika. Kjo metodë përdoret për mosfunksionim seksual dhe penis të vogël. Roli i protezës kryhet nga materiale të veçanta elastike dhe fleksibël, akumulime të indeve të kërcit. Implantet me fryrje ju lejojnë të rregulloni nivelin e gjendjes së ngritur. Duke pasur parasysh kompleksitetin e ndërhyrjes kirurgjikale, është e lehtë të kuptohet se do të kërkojë kosto të mëdha financiare.

Zmadhimi i penisit me ligamentotomi

prerje skrotale për zmadhimin operativ të penisit

Siç është përmendur tashmë, operacioni konsiston në zbërthimin e ligamentit të pezullimit të falusit. Më parë, kohëzgjatja e operacionit mund të arrinte 90 minuta, dhe një mbresë mbeti në vendin e prerjes në zonën pubike. Aktualisht, ndërhyrja kryhet përmes zonës së skrotumit. Si rezultat, kohëzgjatja e operacionit zvogëlohet në 15 minuta, dhe praktikisht nuk ka përkujtues të operacionit, pasi prerja shërohet pa gjurmë.

Për shkak të kryqëzimit të ligamentit mbështetës, i cili shkon thellë në legen, penisi jo i ngritur zgjatet me disa centimetra. Efektiviteti i operacionit varet drejtpërdrejt nga gjatësia e vetë ligamentit. Për të rregulluar përfundimisht rezultatin, për një periudhë të gjatë kohore, si rregull, deri në gjashtë muaj, duhet të vendosni një zgjatues.

Nga njëra anë, ligamentotomia duket të jetë një operacion i thjeshtë dhe i shpejtë, nga ana tjetër, për shkak të diseksionit të ligamentit, penisi do të lëvizë poshtë, këndi i ereksionit do të humbasë. Baza e falusit do të bëhet më e lëvizshme, kështu që gjatë zgjimit nuk do të drejtohet më lart. Rezulton se duke lëshuar pjesën e penisit të fshehur në pjesën pubike, burri përballet me vështirësi shtesë. Kostoja e një ligamentotomie mund të jetë në të vërtetë shumë më e lartë se ajo që përshkruajnë klinikat plastike.

Operacionet e trashjes së penisit

shiringë me ind dhjamor për operacionin e zmadhimit të penisit

Lipofilling është një procedurë relativisht e thjeshtë kirurgjikale që synon rritjen e diametrit të penisit. Yndyra e marrë me ndihmën e liposuksionit nga barku ose vithet pastrohet, pas së cilës materiali biologjik injektohet në mënyrë të barabartë me një gjilpërë në indin nënlëkuror të falusit. Kjo procedurë nuk kërkon një periudhë të gjatë shërimi.

Falë mbushjes me lipofil, penisi rritet në diametër me një centimetër. Sidoqoftë, procedura duhet të përsëritet me kalimin e kohës, pasi indi dhjamor absorbohet. Dhe ndodh në mënyrë të pabarabartë, gjë që bëhet arsyeja për shfaqjen e një forme me gunga në penis. Në të njëjtën kohë, nuk rekomandohet të injektoni sa më shumë yndyrë, pasi kjo mund të çojë në efekte anësore.

Transplantimi i muskujve mund të arrijë një rezultat afatgjatë, por ka ende rreziqe të nekrozës së përplasjes muskulokutane, e cila aplikohet nën lëkurën e falusit. Dhe duhet të keni parasysh faktin se pas marrjes së materialit nga mbrapa ose pjesë tjetër të trupit, mbeten plagët. Me zbatimin e suksesshëm të një procedure komplekse kirurgjikale, penisi mund të rritet në trashësi deri në 4 centimetra. Ky rezultat është padyshim mbresëlënës, megjithatë, cilësia e lartë mund të garantohet vetëm nga një specialist i vërtetë në mikrokirurgji.

matja e penisit pas rritjes kirurgjikale

Kirurgjia plastike gjithashtu kryen zmadhimin e penisit me ndihmën e xhelave, pastave dhe lëngjeve sintetike.

Metoda të tilla përdoren rrallë, pasi rriten rreziqet e refuzimit të materialit dhe shpërndarjes së tij të pakontrolluar. Prandaj, për të rritur trashësinë e penisit përmes operacionit, ekspertët rekomandojnë përdorimin e materialit tuaj biologjik.

Implantimi i një matricë kolagjeni që është e absorbueshme. Gjatë ndërhyrjes kirurgjikale, përdoren materiale të padëmshme. Qelizat e gjakut të marra nga një burrë vendosen në një inkubator special, pas një kohe ato vendosen në një matricë kolagjeni.

Pas implantimit, vërehet ndarja aktive e qelizave, e cila çon në rritjen e indit lidhës. Resorbimi i matricës ndodh paralelisht. Sidoqoftë, një operacion i shtrenjtë nuk garanton rritjen maksimale të indeve, kështu që mund të ketë nevojë të përsëritet.

Avantazhet dhe disavantazhet e zgjerimit kirurgjikal të penisit

burri është i befasuar nga madhësia e penisit pas rritjes operative

Operacioni për të zgjatur ose trashur penisin konsiderohet plotësisht i sigurt, por vitin e kaluar, një ndërhyrje e tillë kirurgjikale ishte fatale. Kjo ndodhi me një suedez 30-vjeçar i cili planifikoi ta bënte burrërinë e tij jo vetëm më të gjatë, por edhe më të trashë. Një ditë, specialistët kryen një ligamentotomi, dhe më pas vazhduan me lipofilling. Gjatë futjes së injeksioneve të yndyrës, zemra ime dështoi. Rritja e rrahjeve të zemrës çoi në një sulm në zemër. Reanimacioni nuk ndihmoi në shpëtimin e pacientit. Më vonë ishte e mundur të vërtetohej se vdekja ishte provokuar nga një emboli yndyrore. Sipas ekspertëve, fakti që dy operacione u kryen në të njëjtën ditë mund të çojë në një rast kaq të tmerrshëm.

Zmadhimi kirurgjik i penisit përfshin një sërë rreziqesh edhe më të vogla, nga të cilat askush nuk është imun. Sipas rishikimeve të pacientëve, ligamentotomia në prani të një ligamenti të gjatë mbështetës mund të arrijë rezultatin e dëshiruar, por për ta arritur atë, është e nevojshme t'i nënshtrohet një kursi të gjatë postoperativ me përdorimin e një zgjatuesi.

Avantazhet dhe disavantazhet e operacionit të zmadhimit të penisit:

pro

  • marrja e rezultatit maksimal ose afër rezultatit të dëshiruar;
  • efekti i ndërhyrjes kirurgjikale zgjat gjithë jetën (ligamentotomia, transplantimi i indeve të muskujve);
  • kursimi i kohës personale, me përjashtim të një periudhe të mundshme të rimëkëmbjes;

Minuset

  • kryerja e operacionit nënkupton shpenzime të konsiderueshme financiare;
  • në rastin e ligamentotomisë, për të konsoliduar rezultatin, duhet të përdorni një zgjerues;
  • refuzimi është i mundur gjatë transplantimit dhe transplantimit të indeve;
  • me çdo operacion ekziston rreziku i infektimit;
  • për të ruajtur trashësinë dhe formën e saktë, lipofilling duhet të përsëritet;
  • pas ligamentotomisë, penisi bie, këndi i ereksionit ndryshon;
  • operacioni mund të ndikojë negativisht në ndjeshmërinë e falusit.